Zanedbaný servis – drahá záležitost!

vloženo: 2. 6. 2020

Kdo sedí ve výboru SVJ nebo Družstva, ví. Sedět mezi dvěma mlýnskými kameny (lidé / dobrý hospodář se svěřenými prostředky a firmy / poskytování služeb pro dům) není pro každého. Proto i zde najdete lidi nejrůznějšího ražení, vzdělání, přístupu.

Stalo se nám, že přišel nový zákazník se 23 let starým výtahem od jiné české firmy. Do výtahu se zjevně dlouhodobě neinvestovalo a my, než jsme jej do servisu „vzali“ jsme zákazníka informovali o stávající výrazně špatné „kondici“ jeho zařízení.
A netrvalo ani 3 měsíce, když výtah začal stávkovat. A to doslova. Zákazník dští síru, ale právě zde, na tomto místě by se chtělo zakřičet“ STOP! Výtah – to je jako auto. Staráte se o něj? jezdí a slouží vám podle představ. To samé výtah. Ale nestaráte se? Přestane jezdit a zlobí..

V našem případě oprava dveří by vyšla před pár lety zákazníkem na 20.000,- Kč. Nyní se již takové dveře a mechanismus zavírání nevyrábí, znamená to kompletní výměnu všech dveří a úpravy ocelové konstrukce výtahové šachty. Odhadované náklady? Cca 140.000,- Kč. Nechcete? Nezbyde, než chodit pěšky, více pro vás udělat nemůžeme. Za hlouposti se prostě platí, zde pak 7-násob!