Naše nová, speciální čipová čtečka pro výtahy

vloženo: 11. 6. 2018

Čipových čteček pro provoz výtahů je celá řada.
Představujeme vám však naši novou, speciální čtečku, umožňující vůbec s výtahem oboustranně komunikovat (!) Zatímco většina čteček funguje na principipu „přivolám výtah, výtah se otevře, zvolím stanici, avšak bez čipu neodjedu“ je tato čtečka programována a konstruována jinak: „bez přiložené, aktivní čtečky výtah nereaguje, tj. nejde jej ani přivolat“.

A o tom to celé je: vůbec zabránit přístupu nežadoucím osobám dovnitř, do kabiny výtahu. Také se dlouho neřešilo, jak se vypořádat s problematikou jízdy osob, které nemají čip, ale jsou bezzávadové – například vaše návštěva.. Doteď jste museli „sjet“ dolů, otevřít a společně výtahem vyjet nahoru.

Nyní stačí elektronickým bzučákem návštěvě otevřít vchodové dveře, nadiktovat přes komunikátor jednoduchý 3-místný kód, který návštěva poté zadá na panelu čtečky (portálu dveří výtahu). Výtah může poté běžně ovládat. Kombinace tří čísel (PIN) se dá libovolně nastavit, měnit, apod.

Součástí celého setu je náš přípatkový, elektronický modul, který umožňuje obousměrou komunikaci mezi elektronikou výtahu a zabezpečovacím systémem.

čip_čtečka