Do každého nového výtahu nově dodáváme kvalitní světelnou závoru!

vloženo: 22. 2. 2017

Na místo běžných 2 kusů pohybových čidel, umístěných cca 40 cm nad úrovní čisté podlahy kabiny výtahu, které stále dosud z příhodnějších cenových důvodů montuje drtivá většina všech výrobců výtahů, my, jako Výtahy Příbram nově dodáváme velmi kvalitní, celoplošnou světelnou závoru.

Zásadní rozdíl mezi čidly a závorou je ten, že u čidel jakýkoliv pohyb mimo dosah čidla znamená zavření dveří a to i přesto, že je ve dveřích překážka. Dochází tak bohužel k negativnímu opotřebení zavíracího mechanismu a možnému vzniku poškození dveří.

Naopak, světelná závora vysílá cca 80 světelných paprsků ve vodorovném a šikmém směru, které se musí „spojovat“. Jakýkoliv pohyb v libovolném poli závory znamená přerušený paprsek a aktivní zamezení pokusu o zavření dveří. Jakmile se opět všechny paprsky spojí tak, jak mají, teprve poté elektronika vyšle impuls pro bezproblémové uzavření dveří. Toto ocení zejména rodiče malých dětí či těžce pohyblivé osoby.

Z naší strany je to jen další střípek naší nově tvořené mozaiky: dáváme přednost funkci a komfortu zákazníka, před naší marží..