V Praze se zřítil výtah i s dělníkem. Podle Policie ČR byli všichni opilí!

vloženo: 14. 1. 2017

Při rekonstrukci výtahu v Praze – Košířích se v pátek 13.1.2017  zřítil výtah i s dělníkem uvnitř.  Podle zpravodajství dělníci pracovali pro firmu Výtahy Holý, která se odmítla k celé kauze vyjádřit.
Policie ČR při svém vyšetřování zjistila, že všichni dělníci na uvedené stavbě byli pod vlivem alkoholu,  a to i postižený dělník, který se s výtahem zřítil šachtou dolů. Jeho kolegové odřízli nosná lana výtahu, přičemž nevěděli, že v kabině se nachází člověk.

Dalším vyšetřováním Policie zjistila, že na místě všichni dělníci pracovali bez pracovní smlouvy, bez náležitého bezpečnostního školení a kvalifikace.
Navíc neměli odpovídající vybavení a zkušenosti.

Proč o tom píšeme? V ČR je přetlak výtahářských firem, aby i ty podprůměrné firmy vydělaly (toto platí obecně) uchylují se ke zcela nestandardním věcem. Pravda, nikdo to nekontroluje. Do té doby, než se stane podobné neštěstí. Navíc je to i důsledek nejrůznějších výběrových řízení s tlakem na co nejnižší cenu, ke kterým se Společenství vlastníků i bytová družstva rádi uchylují.

Tak si říkáme: jaký je to pocit, jezdit v domě výtahem, kde málem zemřel člověk? Jistě si obyvatelé domu nemohou říci to se nás netýká..
Požádali jsme několik Předsedů SVJ o názor, vzácně se shodli: „nechtěli bychom být v kůži předsedy takového Společenství“.

Foto: Agentura Aktu.cz (www.aktu.cz)