Aktivně spolupracujeme s Hasiči, a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému!

vloženo: 10. 10. 2016

Téměř každý z nás to někdy zažil. Jedete v zastaralém výtahu, který se náhle „zasekne“. Zastaralé výtahy však nemají moderní ON-LINE komunikátory s GSM bránou, napojenou na 24-hodinový výtahářský dispečink, jako nejnovější výtahy. Proto mnozí volají číslo 112, a na pomoc mnohdy vyráží Hasiči, v případě poranění i další složky Integrovaného Záchranného systému..

Jedním z našich loňských úspěchů byl nápad, jak právě Hasičům usnadnit cestu do všech našich výtahových strojoven. A tak ve spolupráci s Hasičským Záchranným sborem v Příbrami jsme nejprve ve všech výškových budovách, nyní již standardně i ostatní bytové domy s nízkým počtem podlaží začali vybavovat všechny strojovny výtahů zvláštním FAB zámkem s jednotným GENERELNÍM KLÍČEM. Tento klíč vozí Hasiči s sebou, v případě potřeby si strojovnu výtahu jednoduše sami rychle odemknou.

Zeptali jsme se jednoho z uživatelů, p. Málka z příbramského březohorského sídliště, který takovou hasičskou pomoc již potřeboval:
„Skvělý nápad výtahářů, který mě doslova zachránil život. Během srdeční příhody jsem ve zmatku zastavil tlačítkem náš starý výtah, který se již poté nerozjel. Z posledních sil jsem si dokázal mobilem zavolat pomoc. Během 7 minut jsem byl venku, v sanitce Rychlé záchranné služby. Později jsem do dozvěděl, že tak rychle to bylo právě díky tomu klíči. Bez něj bych mohl být už asi někde jinde..“.